Marianne Heselmans

wetenschapsjournalist / sciencejournalist

English     l    Contact

Cursussen

Een van de leukste onderdelen van mijn werk vind ik het geven van schrijfcursussen. Tussen 2005 en 2014 verzorgde ik voor de Hogeschool Utrecht in-company trainingen Schrijven over wetenschap. Tot de klanten behoorden onderzoekers van het RIZA, de TU Delft en het LEVV en journalisten van het Pharmaceutisch Weekblad. Tussen september 2007 en maart 2013 verzorgde ik twee keer per jaar de cursus Wetenschapsjournalistiek voor het Centrum voor Journalistiek en Communicatie van de HU.

Met collega Astrid Smit ben ik in november 2010 De Perskamer begonnen. Onder die naam verzorgen we workshops en (in company) trainingen aan life scientists. Veel onderzoekers moeten of willen vertellen over hun technologie of onderzoek aan beleidsmakers, patienten, investeerders of journalisten, maar hoe vertellen ze een verhaal dat de luisteraar of lezer aanspreekt?

 

Sinds 2012 geef ik ook cursussen (Science) Communication voor ImpactReporters. Zo verzorgde ik met collega Han van de Wiel in februari 2013 een internationale cursus Share your news van een week, voor de landenkantoren van Stichting Tropenbos. Voor de milieu-onderzoeksschool Sense verzorgden we workshops Bloggen en Recognizing news.